Tuesday , February 27 2024

Leonard Orban, fost comisar european, ar urma să devină consilier prezidenţial

leonard-orban

Astăzi ar urma sa aibă loc noi discuţii între consilierii lui Klaus Iohannis şi cei din echipa lui Traian Băsescu. Potrivit unor surse PNL, la Administraţia Prezidenţială ar urma să ajungă Dan Mihalache, cel desemnat să fie în fruntea cancelariei prezidenţiale. Dar în echipa lui Klaus Iohannis au apărut şi alte nume noi.
Astăzi nu va mai fi o întâlnire comună între cele două echipe, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile, ci cei propuși să devină consilierii noului președinte pot veni separat la departamentul pe care urmează să-l ocupe, pentru a se obișnui cu procedurile.
Potrivit unor surse din PNL, Dan Mihalache ar urma să ajungă în cursul zilei de astăzi la Palatul Cotroceni. El ar fi propunerea lui Klaus Iohannis pentru a conduce Cancelaria Prezidențială.
A apărut în schimb un nume nou pe lista posibililor consilieri: Leonard Orban, fostul comisar european pentru multilingvism, se va ocupa de afaceri europene, potrivit unor surse citate de digi24.ro.
De asemenea, George Scutaru, actualul lider parlamentar al deputaților PNL, va fi consilier prezidențial pe probleme de apărare, istoricul Andrei Muraru se va ocupa de relația cu autoritățile publice și societatea civilă, iar profesorul de economie Cosmin Marinescu se va ocupa de domeniul economic.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …