Wednesday , December 8 2021

Legiunea de Onoare pentru cei sase eroi din trenul Amsterdam-Paris

francois-hollande

Francois Hollande (foto) le decerneaza luni Legiunea de Onoare celor trei americani si britanicului care l-au imobilizat pe Ayoub El Khazzani in timp ce incerca sa deschida focul, vineri, in trenul Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, dar si celorlalti doi eroi francezi.
Americanii Anthony Sadler, Alek Skarlatos si Spencer Stone si britanicul Chris Norman “vor fi facuti cavaleri ai Legiunii de Onoare” de catre seful statului intr-o ceremonie la Palatul Elysee, la ora locala 9:00 (10:00, ora Romaniei), relateaza Le Parisien online.
Eroul francez care doreste sa-si pastreze anonimatul si pasagerul franco-american spitalizat la Lille urmeaza sa primeasca, la randul lor Legiunea de Onoare, ulterior.
Cei trei americani au pozat alaturi de politisti pe esplanada Trocadero, la Paris, cunoscuta si sub numele de “le parvis des Droits-de-l’Homme”, dupa care au sustinut o conferinta de presa la Ambasada Statelor Unite din capitala franceza.

Vezi si

Formularul de localizare a pasagerilor, cerut de UE în toate țările membre. România îl va introduce până pe 20 decembrie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri că la nivel european se dorește introducerea formularului …