Tuesday , December 6 2022

Legea Rosia Montana, respinsa definitiv de Parlament

parlament

Proiectul de lege care reglementa exploatarea aurului la Rosia Montana, initiat de Guvern, a fost respins definitiv, marti, de Camera Deputatilor, camera decizionala.
Dintre cei 307 deputati care au fost prezenti, 302 au votat pentru respingerea proiectului PL 520/2013 privind “unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania”. In schimb, trei deputati s-au abtinut (Marin Anton-PMP, Mircea Cazan-PNL si Dorel Covaci – PSD), Ioan Darzu (PSD) nu a votat, iar Radu Zlati (PNL) a fost singurul deputat care a votat impotriva respingerii proiectului de lege, dupa cum reiese din votul electronic publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.
De la vot au lipsit premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
Proiectul de lege a fost initiat de Guvernul Ponta in luna august 2013, dar a fost respins de catre Senat in luna noiembrie, dupa care a ajuns la Camera Deputatilor, camera decizionala, unde a fost dezbatut la finalul lunii martie. Votul a fost amanat pana dupa alegerile europarlamentare.
Proiectul de exploatare a aurului la Rosia Montana a fost puternic contestat in strada, generand ample proteste in Capitala, dar si in alte orase din tara si de peste hotare. (ziare.com)

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …

One comment

  1. s-a respins o lege referitoare la proiect, nu proiectul in sine, asadar motii inca mai pot spera ca traditia locala veche de 2000 de ani va renaste si zona lor va incepe sa conteze in economia nationala