Legea pensiilor, respinsă de Senat. Ministrul Muncii: ​„Vom avea majoritate la Camera Deputaților”

reportersite
19/06/19 ora:1:29pm

​Legea pensiilor, o prioritate a PSD, a fost respinsă de Senat, prima cameră sesizată. Motivul: actul normativ a obținut doar 67 de voturi „pentru”, față de 68 câte avea nevoie, iar 22 de senatori s-au abtinut. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că situația va fi remediată la Camera Deputaților. „Vom avea majoritate la Cameră”, a spus el.

“Nu îi va afecta pe pensionari sub nicio formă, dar ne va afecta cu siguranță nouă munca, la cele de pensii”, a adăugat Budăi. Întrebat dacă vor exista bani la buget pentru pensii, el a răspuns: “Vom face în așa fel încât să fie bani”.

Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, miercuri dimineață, dacă legea pensiilor se poate aplica din 2021 sau este nevoie de modificarea calendarului pentru intrarea ei în vigoare, premierul precizând: “De ce nu? Vedem, reluăm totul, ne uităm cu foarte multă atenţie, astfel încât să luăm cele mai bune decizii”. Ea a anunțat că miercuri se va întâlni cu reprezentanții pensionarilor pentru a discuta despre Legea pensiilor, dar discuțiile vor fi politice.

HotNews