Legea “Fumatul interzis!”, adoptata în Parlament. Urmeaza promulgarea

reportersite
15/12/15 ora:3:57pm

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și in cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților. Proiectul merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

tigaraProiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise a fost aprobat de deputaţi cu 164 de voturi pentru, 20 împotrivă și 26 abțineri.

Proiectul prevede interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Totodată, legea conține unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Proiectul a fost adoptat de Senat în anul 2011.

Anterior, deputații au fost de acord, marți, cu suplimentarea ordinii de zi a ședinței de plen cu proiectul care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învatamânt, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului.

Decizia a fost luată cu 162 de voturi “pentru”, șase “împotrivă” și patru abțineri. Propunerea de introducere pe ordinea de zi a ședinței de marți a proiectului de act normativ a fost făcută de liderul deputaților PSD, Marian Neacșu.

 

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. GhilgamesCM 16/12/2015 la ora 7:18 -

    Votarea acestei legi , o veste buna pentru toti cetatenii tarii dar mai ales pentru noi nefumatorii.Dupa promulgare de catre presedinte,se va vedea daca va fi respectata , findca in Romania legile nu prea sunt respectate .