Saturday , December 3 2022

Legea amnistiei si gratierii a fost RESPINSA in plenul Camerei Deputatilor

parlament

Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă în plenul Camerei Deputatilor, luni seară, cu 293 de voturi, 1 abtinere si 1 vot impotriva, anunţă Realitatea TV.
Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă, marţi, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Legea ar putea fi respinsă de Camera Deputaţilor, la cererea preşdintelui ales, Klaus Iohannis.
Premierul Victor Ponta a declarat că reprezentanţii PSD vor vota pentru respingerea definitivă a legii.
Mai mult, deşi, în trecut, era un susţinător al legii, Valeriu Zgonea anunţă că este dispus să renunţe la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă proiectul nu va fi respins.
Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a cerut luni, Parlamentului, să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi să o respingă.
“Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine, rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, a spus Iohannis, luni.
Şi premierul Victor Ponta a propus luni respingerea legii.
“Primul mesaj pe care trebuie să-l dăm e chiar mâine, la Camera Deputaţilor. Mâine, toţi cei din coaliţie vom vota pentru respingerea definitivă a Legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor justiţiei. E un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul ieri”, a spus Ponta, luni.

Vezi si

Degajări de fum de la un aparat RMN la Spitalul de Copii din Timișoara. 46 de copii şi 42 de adulţi au fost evacuați 

ISU Timiş a activat, sâmbătă dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii “Louis …