Thursday , March 30 2023

Laura Codruţa Kovesi vrea la DNA o structură de poliţie specializată în investigaţii financiare

kovesi

Laura Codruţa Kovesi, propusă pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat, joi, la audierea de la CSM, că vrea să înfiinţeze în cadrul DNA o structură de poliţie specializată în investigaţii financiare, pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate.
Laura Codruţa Kovesi a susţinut, în cadrul interviului, că va face o prioritate, dacă va fi desemnată şef al DNA, din investigarea cauzelor care vizează fraude cu fonduri europene şi achiziţii publice.
Totodată, potrivit agenţiei Mediafax, Kovesi a spus că va efectua o analiză a dosarelor vechi din DNA, definind “dosar vechi”, în accepţiunea CSM, ca dosar mai vechi de un an de la înregistrare sau mai vechi de şase luni de la începerea urmăririi penale.
Kovesi a mai spus că doreşte să înfiinţeze, în cadrul DNA, o nouă structură formată din poliţişti având ca atribuţii principale realizarea de investigaţii financiare pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate, care pot fi indisponibilizate prin aplicarea măsurii sechestrului sau alte măsuri asiguratorii.
Candidatul la funcţia de procuror-şef al DNA a mai spus că vrea să implementeze un mecanism prin care procesele verbale de redarea convorbirilor telefonice să aibă un regim special.
“Este important ca toate comunicările privind procesele de redare a covorbirilor telefonice să se facă în sistem electronic, imprimarea acestora să se facă pe bază de cartelă cu semnătură digitală, aşa fel încât în orice moment să poţi să ştii cine a accesat documentul, cine l-a imprimat, cine a folosit acel document”, a mai spus Kovesi.
Ea a adăugat că printre punctele slabe ale DNA se numără resursele umane insuficiente, referindu-se atât la funcţiile de conducere neocupate, cât şi la celelalte posturi vacante.
Înainte de audierea de la CSM, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu a mai fost efectiv în sistemul judiciar de când a fost detaşată la Bruxelles, dar acel post are foarte mare legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare, precum şi cu combaterea corupţiei.

Vezi si

Poșta Română ar vrea să intre pe piața RCA

 „Statul român ne cere, ni s-a spus. Avem această problemă a RCA-urilor. Miza Poștei nu …

2 comments

  1. TREBUIE SA EMIGRAM CU TOTI .HAIDE-TI SA O LASAM SA FIE PROCUROR GENERAL .E MAI RAU CA INAINTE .IMI BAG PUTICA

  2. OAMENI BUNI LAMURITI-MA ,VA ROG PANA LA URMA CIUDATA (UL) ESTE FEMEIE SAU BARBAT????????BASESCU L;A PUSCARIE!!!!~!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! !!!!!!!