Saturday , December 9 2023

In ce conditii mergem la restaurant incepand de azi: Distanta de 2 metri intre mese, cel mult 6 clienti la o masa

Restaurantele se redeschid începând de marți cu respectarea unor reguli de distanțare și protecție, conform hotărârii de guvern adoptate de Guvern.

Restaurantele pot fi deschise doar în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori iar principalele condiții impuse sunt distanța de minimum 2 metri între mese, maximum 6 persoane la o masă, participarea a cel mult 50 de persoane la evenimente organizate în interior și 100 la exterior.

De asemenea, se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.

Barurile, cluburile și discotecile rămân în continuare închise.

În ceea ce privește restaurantele, accesul clienților cu semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis. La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare se vor asigura dezinfectanți, iar dacă spațiul permite, se va asigura circuit cu sens unic pentru clienți.

Portul măștii pentru clienți este obligatoriu în cazul deplasării în zonele comune ale restaurantului și este interzis transferul meniurilor, solnițelor sau olivierelor de pe o masă pe alta.

Este interzis de asemenea consumul băuturilor sau alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante, pentru a reduce interacţiunea între persoane.

G4Media

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …