Saturday , October 1 2022

La Bistrița a fost inaugurat un complex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri (FOTO)

Investiția, finanțată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), s-a ridicat la 27.3 milioane de euro, adică puțin peste 135 milioane de lei. Obiectivul de la Bistrița a fost ridicat de o asociere de firme al cărei lider a fost compania ”Frasinul”, asociere din care a făcut parte și cunoscuta firmă suceveană LOIAL Impex SRL, care a realizat toate instalațiile din cadrul complexului sportiv.

Vineri, în localitatea Unirea, judeţul Bistriţa-Năsăud, în prezența oficialităților centrale și locale, a avut loc pre-recepția Complexului Sportiv ”Unirea”, care cuprinde și o Sală Polivalentă cu o capacitate de circa 3.000 de locuri. Complexul este considerat cea mai mare investiție în sport din Bistrița-Năsăud din 1990 până în prezent, valoarea totală a proiectului fiind de 27.3 milioane de euro, adică puțin peste 135 milioane de lei.

Investiția a fost finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) și cuprinde, pe lângă sala polivalentă de 3.000 de locuri, terenuri exterioare de sport (handbal, fotbal, baschet, tennis), o pistă de alergare cu 8 culoare, dar şi un hotel cu 30 de camere, care va putea găzdui echipele sportive ce vor lua parte la evenimentele organizate la Bistriţa. Corpul clădirii sălii polivalente are o suprafaţă de 7.350 mp, iar suprafaţa întregului complex sportiv este de 30.166 mp.

La evenimentul de vineri au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al CNI, dar și oficialități de nivel local. La eveniment au venit sute de alte persoane care, după o slujbă religioasă de sfințire oficiată de ÎPS Andrei Andreicuț alături de un sobor de preoți, și un șir de discursuri, au făcut un tur al Sălii Polivalente și au vizionat un material video cu etapele construcției.

Obiectivul de la Bistrița a fost ridicat de o asociere de firme al cărei lider a fost compania ”Frasinul”, asociere din care a făcut parte și cunoscuta firmă suceveană LOIAL Impex SRL, care a realizat toate instalațiile din cadrul complexului sportiv.

Prima competiție organizată în noua sală polivalentă din Bistrița este programată pentru data de 16 august, de la ora 17:00, moment care va coincide cu meciul de retragere al handbalistei Valentina Ardean Elisei. Apoi, în perioada 19 – 21 august, aici va fi găzduit cel mai mare turneu de handbal feminin din România, la care vor evolua echipele Ferencvárosi Torna Club din Ungaria – vicecampioana Ungariei, Metz (Franța) – locul 3 în Liga Campionilor și Râmnicu Vâlcea – locul 3 în România. (O.S.)

 

 

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …

One comment

  1. Botosaniul are sala polivalenta , stadion modern cu nocturna , baza de agrement cu stranduri s.a facute in ultimii 25 ani , Bistrita , P. Neamt , Iasul la fel, NUMAI JUDETUL SUCEAVA pastorit de peste 20 ani de Flutur , Lungu si acolitii lor NU ARE NIMIC DIN ACESTE OBIECTIVE ,NU S-A FACUT NIMIC IN JUDETUL SUCEAVA IN ACEASTA PERIOADA , INFRASTRUCTURA RUTIERA A RAMAS CA ACUM 40 ANI CU O BANDA PE SENS IAR SOCIETATILE INDUSTRIALE AU FOST DISTRUSE NEFACANDU-SE NIMIC IN LOC (cescand doar averile unora) ……….
    Astfel ,asa dupa cum declarau unii vizitatori , JUDETUL SUCEAVA DIN PERLA MOLDOVEI IN TOATE DOMENIILE CUM ERA DENUMIT INAINTE DE 1989 , A AJUNS ACUM UN JUDET CENUSIU SUBDEZVOLTAT !!!!