Friday , October 7 2022
Breaking News

Kovesi: Stiu glumele despre mine, ma amuza. Nu am nici trei capete, nici cinci maini, nici puteri supranaturale

kovesi

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spune, intr-un interviu care vizeaza si viata sa personala, ca stie ca sunt multe glume care circula pe Internet despre ea, aratand totodata care sunt avantajele faptului ca nu este casatorita.
Intrebata, in cadrul interviului acordat revistei pentru femei Elle, daca se gandeste ca este cea mai de temut femeie din Romania, Kovesi precizeaza: “Nu cred ca e chiar asa”.
“Stiu ca sunt multe glume care circula in spatiul public despre mine. Exista un website care tot timpul face glume si care a scris despre mine ca eu nu beau cafea dimineata, ci lacrimi de corupt, ca nu ma vopsesc pe par cu vopsea, ci cu sange de corupt, ca cineva a vrut sa-mi ofere un martisor de 1 martie si eu nu am vrut sa-l primesc ca nu avea chitanta si l-am arestat.
Ma amuza sa citesc asemenea lucruri, dar cred ca cei care ma cunosc si intra in contact cu mine isi dau seama ca sunt un om obisnuit. Nu am nici trei capete, nici cinci maini, nici puteri supranaturale, n-am o bagheta magica. Sunt un om ca oricare alt om, o femeie ca orice alta femeie de varsta mea”, declara procurorul-sef al DNA.
Aceasta mentioneaza ca nu ii place sa vorbeasca despre viata personala si sa se raspandeasca in spatiul public informatii despre ea. De asemenea, recunoaste ca este greu sa mentina un echilibru intre munca si viata personala, in functia pe care o are.
“Categoric nu este un echilibru. Un avantaj, daca pot sa-i spun asa (fiindca este, in acelasi timp, un dezavantaj in viata personala), este ca nu am copii, nu am sot. Si atunci, foarte multe din problemele curente pe care le are o mama si o sotie eu nu le am, ceea ce-mi confera mai mult timp pentru serviciu.
Deci n-as putea sa spun ca este un echilibru, dar cred ca in acest moment ocup o pozitie foarte importanta si toata energia pe care o am trebuie sa o indrept si sa o folosesc pentru a-mi indeplini atributiile”, afirma Kovesi.
De asemenea, procurorul-sef al DNA subliniaza ca, pentru ea, in prezent, cariera este mult mai importanta decat viata personala.
“Sigur ca sunt momente, cum este duminica, in care iti doresti sa ai familie, sa ai copii, sa fii intr-un alt mediu. Dar de fiecare data ma gandesc ca acum am o misiune de indeplinit si asta este mult mai important”, mai spune Laura Codruta Kovesi.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …