Tuesday , October 4 2022

Kovesi, întrebată dacă va candida la președinție: „Nu, No, Nein, Nie”

În ultimele zile s-a tot vehiculat în spațiul public că procurorul-șef european Laura Codruța Kövesi ar putea candida la alegerile prezidențiale din România în 2024.

Kovesi neagă însă aceste informații și spune că nu-și dorește o carieră politică nici după încheierea mandatului său la conducerea Parchetului European.

„Nu, nu doresc să candidez la Președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este Nu, No, Nein, Nie și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat ea într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Laura Codruta Kovesi spune că se concentrează pe activitatea sa la Parchetul European, unde vrea să construiască o instituție europeană, independentă și puternică. „Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție. Am construit-o de la zero. Când am fost numită, am fost oarecum singură, am avut doar o echipă mică, de câțiva colegi, cu care am construit absolut tot, începând de la proceduri, buget, recrutări de personal.

Suntem la început de drum. Vreau să construiesc o instituție europeană independentă, puternică, să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene”, a explicat Kövesi.

 

Vezi si

Propunere de modificare Statutului poliţistului, astfel încât agenții de poliție să poată participa la cursurile de master de la Academia de Poliţie

În vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost operaționalizat  …