Monday , August 8 2022

Klaus Iohannis vrea schimbarea sistemului educaţional din România: "Unii copii vor să înveţe o meserie"

iohannis

Vrea o politică bazată pe fapte, nu pe vorbe, vrea să schimbe din temelii învăţământul şi sistemul medical şi cel de pensii. Klaus Iohannis a stat din nou de vorbă cu jurnaliştii germani, cărora le-a vorbit, pe larg, de planurile sale pentru România.
Klaus Iohannis a dezvaluit, intr-un nou interviu in presa germana, pentru Deutsche Welle, ca isi doreste schimbarea sistemului educaţional din România:
“Campania mea electorală a început de la întrebarea “De ce vreau să fac acest pas?” Răspunsul meu a fost de la început că vreau să avem o altfel de politică în România. A fost principala temă a campaniei mele electorale. Un alt fel de politică, adică mai puţin spectacol, mai puţină vorbă şi mai multe soluţii, mai multe soluţii pentru români, pentru populatie”, a declarat Klaus Iohannis în interviul pentru Deutsche Welle.
În opinia preşedintelui ales Klaus Iohannis, “sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite în România, lucruri care trebuie continuate sau lucruri care trebuie schimbate, (…) lucruri care ţin de şcoli, de sistemul de sănătate, infrastructura, sistemul de pensii şi multe alte lucruri care, după părerea mea, nu doar că trebuie îmbunătăţite, dar au nevoie şi de o altă abordare”.
Klaus Iohannis ia drept exemplu Educaţia. “Sunt convins că ceea ce avem acum nu se potriveşte necesităţilor actuale. Şi dacă mergem în şcoli putem observa că este nevoie, ca şi în Germania, de un sistem educaţional dual. Nu toţi copiii vor, după 12 ani de şcoală, să dea examen şi să studieze mai departe. Sunt unii care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. În prezent, acest lucru nu este posibil”, spune Iohannis.
Despre sistemul sanitar din România, Klaus Iohannis spune că “la noi pacientul este la marginea sistemului”. “Pacientul trebuie să stea în centrul sistemului, abia atunci se poate vorbi de îmbunătăţire”, a continuat preşedintele ales.
Klaus Iohannis a vorbit şi despre lupta împotriva corupţiei, considerând că aceasta trebuie continuată.
 
 
 

Vezi si

Rafila îi îndeamnă pe românii sub 40 de ani să meargă să-și ia pastilele cu iod. Farmaciile din județ care le distribuie

Ministrul Sănătății a lansat un apel, luni, la români, să meargă la medicul de familie …

One comment

  1. Este posibil să învețe o meserie,chiar ce meserie vrea.Domnule Iohanis dumnevoastră sunteți pe lângă subiect.Există învățământ asemănător ca în Germania.Sunt școli profesionale,școli postliceale,de maiștri,orice școală este dar nu sunteți informat .Se vede că sunteți pe lângă subiect deși sunteți profesor la bază.Se dau și bani la cei care vor școli profesionale,numai că lipsește interesul fașă de muncă.Școli sunt PROBLEMA MAJORĂ E UNDE SE ANGAJEAZĂ ACEȘTI ABSOLVENȚI CÂND TERMINĂ ȘCOALA.???ASTA E PROBLEMA CREAREA LOCURILOR DE MUNCĂ!!!!ȘCOLI SUNT DESTULE,PROFESORI SUNT ,ELEVI SUNT, DAR LOCURILE DE MUNCĂ LIPSESC!!!