Sunday , June 16 2024

Klaus Iohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, la o zi după ce i-a solicitat premierului să îi transmită ordinea de zi a şedinţelor Executivului.


Este o decizie fără precedent. Şeful statului spune de la Viena că va merge la toate şedinţele de Guvern pentru a se opune unei eventuale ordonanţe privind amnistia şi graţierea.
„Am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă, ne pregătim pentru preşedinţie şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu pot fi abslut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la şedinţele de Guvern”, a declarat Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis poate participa la şedinţele de Guvern şi poate să le conducă, dacă sunt pe ordinea de zi chestiuni care vizează competenţele sale. În caz contrar, Guvernul a anunţat că nu-i va transmite ordinea de zi, apreciind că Executivul ”a procedat corect”.
Preşedintele a anunţat, de asemenea, că emiterea unei asemenea ordonanţe ar fi „o eroare gravă pentru România”.
Legat de plângerea pentru înaltă trădare, Iohannis a spus că „este un demers politicianist care din capul locului este sortit esecului”.
„Nu poate face nimeni o plângere penală împotriva președintelui pentru înaltă trădare. E o procedură parlamentară foarte complicată și care nu are niciun suport. Este o fantezie a pesediștilor”, precizează șeful statului.
digi24.ro

Vezi si

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac, în Congo. MAE: „Evitați orice călătorie!”

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, că un român și-a pierdut viața și alți doi …

error: