Wednesday , February 8 2023

Klaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum odată cu europarlamentarele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace referendum în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, pentru că este nevoie de o analiză profundă, care la Cotroceni a început.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, ce garanţii puteam avea că referendumul pe justiţie va avea loc curând.

„Garanţia pot fi doar eu, că preşedintele convoacă referendumul”, a răspuns preşedintele, potrivit News.ro, precizând că nu a vrut să convoace un referendum doar ca să se afle în treabă şi să nu fie cvorum.

„Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru ideea asta, eu şi încă doi-trei. (…) Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe”, a precizat Klaus Iohannis.

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.

„Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a adăugat el.

digi24.ro

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …