Tuesday , September 26 2023

Klaus Iohannis se adresează Parlamentului reunit, la un an de la preluarea mandatului

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri Parlamentului, într-un discurs ce va marca un an de la preluarea mandatului de şef al statului. Preşedintele şi-a preluat oficial atribuţiile pe 21 decembrie 2014, iar în discursul său ar urma să prezinte un bilanţ al activităţii sale.
iohannis parlament

Klaus Iohannis împlineşte un an de mandat în 21 decembrie, perioadă în care Parlamentul se va afla deja în vacanţă, astfel încât preşedintele vrea să adreseze acest mesaj miercuri, chiar înaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.
Preşedintele se va adresa celor două Camere ale Parlamentului la ora 11.00. Potrivit unor surse oficiale, Klaus Iohannis va face un scurt bilanţ al primului său an la Palatul Cotroceni, cu realizările şi restanţele mandatului, dar va adresa şi un mesaj privind paşii care trebuie urmaţi de Parlament şi către partide în anul 2016, scrie Mediafax.
Discursul de miercuri va fi al patrulea pe care preşedintele îl va susţine în faţa Parlamentului, de la depunerea jurământului şi preluarea mandatului. Prima alocuţiune a avut loc în luna februarie, când preşedintele a cerut ca până la finalul sesiunii parlamentare să existe o nouă legislaţie privind alegerile. A doua oară, Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului în luna iunie, prezentând noua Strategie Naţională de Apărare.
Al treilea discurs a fost susţinut în faţa parlamentarilor în luna septembrie, când preşedintele a vorbit despre criza refugiaţilor, votul prin corespondenţă, un cod al incompatibilităţilor şi reglementări privind aleşii locali. Klaus Iohannis le-a promis senatorilor şi deputaţilor, în primul său discurs, că va veni în faţa lor la fiecare început de sesiune parlamentară. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie 2014, iar în 21 decembrie el a preluat oficial mandatul de la predecesorul său, Traian Băsescu.
 

Vezi si

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost blocat în România, prin decizia unei instanțe din Oradea

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat începând de marţi, 26 septembrie, ca urmare a …