Tuesday , October 4 2022

Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Turciei

erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Informaţia a fost confirmată pentru “Adevărul” de surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele Iohannis şi omologul său turc se vor întâlni miercuri la Palatul Cotroceni. Erdogan a mai vizitat România în perioada în care era premier, în octombrie 2007. Erdogan va fi însoţit şi de ministrul său de Externe, Mevlut Cavusoglu, acesta din urmă având şi o întrevedere cu ministrul român Bogdan Aurescu.
Se aşteaptă ca discuţia dintre Erdogan şi Iohannis să se axeze pe situaţia din Ucraina, dar şi pe relaţiile economice dintre cele două state. Recent, Turcia a acordat Ucrainei un împrumut de 50 de milioane de dolari şi a cerut respectarea drepturilor tătarilor din Crimeea, însă a evitat să critice Federaţia Rusă.
Intr-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, Erdogan a arătat că Turcia îi va oferi Ucrainei şi un ajutor umanitar de 10 milioane de euro. Erdogan a spus în repetate rânduri că instabilitatea regională, care afectează şi minoritatea de tătari vorbitori de limba turcă din Crimeea, ar putea avea urmări regionale, însă Turcia a refuzat să critice la scenă deschisă acţiunile lui Putin.
 
 

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …