Friday , August 19 2022

KLAUS IOHANNIS: Dorim o schimbare a Puterii, cel mai tarziu in 2016. Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD

iohannis1

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o schimbare a Puterii în România, şi nu “o cosmetizare” a guvernului PSD. În acelaşi timp, liderul PNL a somat Guvernul să prezinte bugetul pe 2015. “Să vină Guvernul să ne arate de unde plăteşte pomenile electorale şi, în general, cum vede anul 2015”, a spus Iohannis.
“Noi am înţeles semnificaţia votului de duminică. Românii au dat un vot puternic, clar, şi eu am înţeles, colegii mei au înţeles mesajul. În consecinţă, iată câteva direcţii politice pe care vom mergem înainte, vă vorbesc în calitate de încă co-preşedinte al PNL. În Parlament, trebuie votată şi picată legea amnistiei şi graţierii. Trebuie urgent să înceapă discuţiile pe Codul Electoral. Există o comisie, trebuie să se reactiveze. Codul Electoral adună toată legislaţia în materie. E nevoie de o îmbunătăţire netă şi clară în acest domeniu. E nevoie de un vot foarte clar în Parlament pe încuviinţări venite din partea Justiţiei. Există, în acelaşi context, nevoie de reluarea discuţiilor şi urgentarea lor în ce priveşte legea de simplificare a ridicării imunităţii şi încuviinţărilor venite din partea Justiţiei”, a declarat Klaus Iohannis, marţi, într-o conferinţă de presă.
Tot legat de Parlament, Iohannis a cerut reluarea discuţiilor pe ordonanţa 55, privind legalizarea traseismului politic în administraţia publică locală.
“Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a vrut să legalizeze traseismul politic în administraţia publică locală, e blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuţiilor pe această ordonanţă”, a punctat Iohannis.
Totodată, co-preşedintele PNL a ţinut să precizeze că PNL nu doreşte o cosmetizare a Guvernului, ci o schimbare a Puterii.
“Am văzut cu toţii că au apărut politicieni care solicită schimbarea Guvernului şi ne întreabă de ce nu cerem noi schimbarea Guvernului de urgenţă. Ceea ce dorim noi este o schimbare a Puterii în România. Noi, PNL, dorim să preluăm Puterea. Nu mai există două partide, un singur partid, PNL nou. Acest lucru se va întâmpla în 2015, cel mai târziu în 2016, la alegerile parlamentare. Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD, de ochii lumii, noi vrem schimbarea profundă. Asta am înţeles de la cetăţenii României care au votat în 16 noiembrie”, a spus Klaus Iohannis.
În acelaşi timp, liderul PNL a cerut Guvernului să prezinte bugetul pe 2015.
“În aceeaşi ordine de idei, aşteptăm bugetul pe 2015. Să vină Guvernul să ne arate de unde plăteşte pomenile electorale, ce taxe şi impozite va creşte şi, în general, cum vede anul 2015”, a mai spus Iohannis.
Întrebat dacă ia în calcul negocieri cu reprezentanţii partidelor parlamentare, Iohannis a replicat: “Votul cetăţenilor ne-a spus ce se doreşte. Mai departe, politicienii trebuie să-şi facă treaba. Acum e nevoie urgent de tot de Legea bugetului. Dincolo de asta, evident că vor fi negocieri, discuţii, şi ceea ce urmărim noi e preluarea Puterii prin schimbări în arhitectura Puterii din Parlament. Vrem să schimbăm configuraţia Parlamentului în sensul în care noi vom prelua puterea. Restul decurge foarte simplu, Guvernul se schimbă prin moţiune de cenzură.”
 
 

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …