Klaus Iohannis: Curtea Constituțională are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR

reportersite
05 mai 2020, 18:12

Președintele Klaus Iohannis a criticat marți dur Curtea Constituțională după decizia CEDO care a stabilit că Laura Codruța Kovesi a fost revocată de la șefia DNA încălcându-i-se drepturile fundamentale.

„Astăzi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kövesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale, în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA (…) Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată:, a declarat Iohannis.

”Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministru al justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR”, a subliniat șeful statului.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Florin 06/05/2020 la ora 10:03 -

    Johannis ia ți labele de pe justiție, după ați distrus toată industria și acuma ingraditi libertățile omului mai vreți sa va puneți oameni în conducerea Iccjr. Sunteți niște trădători toți și va doresc un linșaj la toți.