Friday , September 30 2022

Klaus Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru respingerea legii AMNISTIEI şi votarea CERERILOR DNA

iohannis

Klaus Iohannis a cerut, joi, convocarea Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a decide dezbaterea şi respingerea, în ziua de vineri, a legii amnistiei şi graţierii, dar şi pentru a vota toate cererile de urmărire penală şi arestare în cazul unor deputaţi şi senatori.
Klaus Iohannis a precizat că l-a invitat pe Victor Ponta “să facem în aşa fel încât să convingem Parlamentul să se intrunească şi să ia in dezbatere atat legea amnistiei şi gratierii, cat si toate solicitarile de incuviinţare venite din partea justiţiei”.
“Le solicit preşedintilor celor două Camere şi şefului lor, domnul Ponta, să fie de acord să se intrunească Birourile, să convoace Parlamentul pentru mâine si să dezbată legea amnistiei şi gratierii si să fie picată. De asemenea, maine să fie luate in discutie toate cererile pentru incuviinţarea arestării si urmăririi penale şi să fie aprobate indiferent de culoarea politică a celor vizaţi”, a spus Iohannis.
“E ultimul moment în care, domnule Ponta, trebuie să demonstraţi că ceea ce reclamaţi că vreţi, stat de drept, şi credeţi. Haideţi să facem tot ce putem pentru a convoca Parlamentul”, a adăugat Iohannis.
Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, în confruntarea electorală de la B1 TV, lui Victor Ponta să facă o “treabă între bărbaţi”, respectiv să convoace, ca şefi de partide, Parlamentul pentru a pica Legea amnistierii şi graţierii, Ponta răspunzând că e atributul şefilor Camerelor.
 

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …