Wednesday , February 1 2023

Klaus Iohannis a semnat pentru numirea lui Iulian Matache la Ministerul Transporturilor

matache

Înainte de a pleca, joi dimineaţă, într-o vizită oficială în Serbia, preşedintele Klaus Iohannis a semnat pentru numirea secretarului de stat Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Cel mai probabil, noul ministru va depune jurământul vineri.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informează Administrația Prezidențială.
Matache a fost propus, miercuri, ministru al Transporturilor, de către premierul Victor Ponta.
Preşedintele a respins prima propunere a premierului Victor Ponta, senatorul Mihai Fifor, pentru că acesta nu ar avea “expertiza şi experienţa” necesare.
Potrivit Constituţiei, şeful statului era obligat să accepte cea de-a doua propunere.
Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locala drept un apropiat al preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012.
Iulian Matache (43 de ani) a terminat in 1996 Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Ulterior s-a specializat în managementul administraţiei publice, frecventând mai multe cursuri de specialitate.
În 2011 a obţinut şi o diplomă de licenţă la Facultatea de Drept în cadrul Universităţii George Bariţiu din Braşov, iar în 2011 a finalizat un program de master în Administraţie Publică şi Ştiinţe Europene la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.
În perioada mai 2012- martie 2104 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. În perioada noiembrie 2009-mai 2012 a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea.
În perioada ianuarie-noiembrie 2009 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. În perioada iunie 2006-ianuarie 2009 a condus direcţia tehnică din cadrul CJ Vrancea.
Din 1999 până în 2006 a deţinut diverse funcţii în cadrul CJ Vrancea, iar în perioada 1996-1999 a fost inginer în cadrul Administraţiei de Drumuri şi Poduri Vrancea.
Postul de ministru al transporturilor a rămas vacant timp de o lună după ce Ioan Rus a demisionat în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.
Rus a declarat, la o emisiune tv, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că “de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.
 
 
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …