Friday , September 30 2022

Klaus Iohannis a invitat partidele la consultari, la Cotroceni

iohannis

Klaus Iohannis a invitat partidele politice la consultări, la Palatul Cotroceni. Şeful statului anunţa că va demara discuţii cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului.
Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare.
Potrivit unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, discuţiile ar urma să se axeze pe obiectivele strategice pentru perioada următoare.
Primele consultări ale lui Iohannis cu partidele parlamentare au loc înainte ca preşedintele să meargă la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
Pe 21 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis declara, în discursul din Parlament, că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă şi un calendar cu etape şi acţiuni “pentru a trece de la vorbe la fapte”.
Iohannis a făcut această precizare după ce a arătat că un capitol esenţial care trebuie reconstruit este “acela al marilor sisteme publice”.
“Va trebui să ne uităm în perspectivă cum facem ca ele să funcţioneze, nu doar acum, ci peste una sau două generaţii”, a spus el.
Iohannis a declarat că toţi spun că educaţia este o prioritate şi că se vrea reforma sistemului sanitar şi a sistemului de pensii. „Deşi toţi afirmăm că ni le dorim, totuşi de ce nu le avem?”, a spus şeful statului.
„Cu aceste teme va trebui să ne aşezăm la masa dialogului şi în jurul lor să construim consens. În cel mai scurt timp voi chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de ţară ne asumăm la aceste capitole, o modalitate de lucru şi de dialog permanent şi un calendar cu etape şi acţiuni pentru a trece de la vorbe la fapte”, a mai declarat preşedintele.
 
 

Vezi si

George Simion, dus la secție de polițiști, după ce a condus cu permisul suspendat. El se afla la protest în Piața Victoriei, joi noapte

Liderul AUR, George Simion, a fost dus la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii …