Tuesday , February 27 2024

Kim Jong Un a executat 15 oficiali ai regimului nord-coreean

kim jong-un

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a ordonat executarea a 15 inalti oficiali ai regimului de la Phenian anul acesta. Printre cei 15 se numara cativa care i-au criticat politicile, a aratat serviciul de informatii din Coreea de Sud.
Printre cei executati se numara si doi vice-ministri, ambii pedepsiti pentru ca s-au opus sau s-au plans de directivele lui Kim. Spre exemplu, vice-ministrul padurilor s-a plans de planurile de impadurire ale lui Kim si a fost executat, scrie The Guardian.
Patru membri ai orchestrei Unhasu, unde sotia lui Kim, Ri Sol-ju, a fost odinioara solista, au fost executati in martie. Acestia au fost acuzati de spionaj si ucisi de un pluton de executie.
In 2013, presa japoneza si sud-coreeana a raportat ca un numar de membri ai orchestrei au fost executati pentru ca au incalcat legile pornografiei, intr-o incercare a lui Kim de a proteja reputatia sotiei sale.
Dinastia Kim conduce de sase decenii Coreea de Nord cu o mana de fier si cele mai noi rapoarte arata ca tanarul Kim nu se indeparteaza de calea deschisa de bunicul si tatal sau, folosindu-se de executii si epurari pentru a impune disciplina si loialitatea.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …