Thursday , September 29 2022

Kievul si Washingtonul au inceput discutiile privind livrarea de armament. Ucraina cere atat arme letale, cat si neletale

ucraina

Vicepresedintele Parlamentului ucrainean Andrei Parubii a anuntat miercuri pentru postul de televiziune 5 Kanal ca reprezentanti ai Kievului si Washingtonului au inceput discutiile privind livrarea de armament Ucrainei, relateaza Interfax.
“In prezent, purtam discutii la nivel tehnic cu privire la (…) tipurile de arme neletale ce vor fi livrate in curand Ucrainei”, a afirmat vicepresedintele Parlamentului ucrainean.
Andrei Parubii a anuntat ca in cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent in Statele Unite s-a intalnit cu oficiali de rang inalt de la Pentagon si membri ai Consiliului de Securitate, precum si cu adjunctul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland.
El a dezvaluit, totodata, ca a prezentat o lista cu arme necesare Ucrainei. Potrivit lui, lista contine atat arme letale, cat si neletale.
Mai multi senatori americani au cerut in repetate randuri furnizarea de armament Kievului, in timp ce Franta, Finlanda, Italia si Germania se opun. Washingtonul inca nu a luat o decizie in acest sens.

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …