Thursday , September 29 2022

Kievul şi separatiştii se acuză din nou de ÎNCĂLCAREA armistiţiului. Patru militari ucraineni au fost ucişi

ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a acuzat din nou separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în mai multe localităţi din estul Ucrainei, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică. Un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării a anunţat, marţi, că patru militari ucraineni au fost ucişi.
Patru militari ucraineni au fost ucişi în estul Ucrainei de la intrarea în vigoare, vineri, a armistiţiului semnat de Kiev şi separatişti proruşi, a anunţat marţi un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării, relatează AFP.
Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.
“Menţionăm că luni, la ora 19.00, armistiţiul era respectat doar de către armata ucraineană. Teroriştii (insurgenţii proruşi) continuau atacurile asupra poziţiilor noastre. Încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate în localităţile: Nijnaia Krîmka, Avdeevka, Popasnaia, Nikişeno, Maiorsk, Kirovskoe şi Faşevka”, menţionează Ministerul Apărării de la Kiev.
Potrivit ministerului, “forţele ucrainene nu folosesc aviaţia şi artileria”, militarii ucraineni ripostând “doar cu arme de calibru mic”.

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …