Kelemen Hunor pleaca din Guvern, UDMR ramane la guvernare

reportersite
11 iulie 2014, 16:08

kelemen-hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, îşi va da demisia din Guvern. Consiliul permanent a decis, astăzi, că Uniunea va rămâne la guvernare. Kelemen Hunor este ministru al Culturii şi vicepremier în Guvernul Victor Ponta.

Liderii UDMR au decis, astăzi, în şedinţa Consiliului permanent, ca formaţiunea să rămână în Executiv. Totuşi, Kelemen Hunor urmează să demisioneze din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier.

De altfel, această variantă a fost adusă în discuţie de senatorul UDMR Verestoy Attila, care a declarat, în această dimineaţă, într-o intervenţie la RFI România, că susţine rămânerea Uniunii la guvernare, dar că liderul organizaţiei, Kelemen Hunor, are opţiunea personală a demisiei din Guvern, ceea ce nu implică automat şi plecarea UDMR din Executiv.

„Am ajuns la un compromis cu premierul, o soluţie de dialog ce arată un respect faţă de ce noi am cerut”, a spus Kelemen Hunor.

„Azi am avut o discuţie lungă. Cunoscând acest compromis adoptat de Ponta şi subsemnatul, UDMR rămâne în coaliţia de guvernare, şi eu o să mă retrag. Zilele următoare îmi voi da demisia din funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier. Soluţia a fost agreată de colegii mei din Consiliul permanent şi urmează să o punem în aplicare în zilele următoare”, a mai spus Kelemen Hunor.

Întrebat cine va fi numit în locul său, liderul UDMR a declarat: „Nu trebuie să punem căruţa în faţa boilor. În momentul respectiv încercăm să căutăm.”

Totodată, Kelemen Hunor a declarat că joia viitoare va fi anunţat candidatul UDMR pentru alegerile prezidenţiale.