Thursday , September 23 2021

Juncker: Romania, fara MCV şi membru în spaţiul Schengen din 2019

juncker-iohannis

Mecanismul de Cooperare şi Verificare trebuie ridicat până la preluarea de către România a Preşedinţiei rotative a UE, susţine Jean-Claude Juncker, care îşi mai doreşte ca, până atunci, şi aderarea la spaţiul de liberă circulaţie să devină realitate.
„Românii trebuie să fie mândri de parcursul lor european, iar noi ne-am ne-am îmbogăţit prin prezenţa României în UE România este o mare naţiune, a declarat Jean-Claude Juncker”, joi, la recepţia de la Palatul Cotroceni. Cu acelaşi prilej, preşedintele Comisiei Europene a mai afirmat că „până în 2019 Mecanismul de Cooperare şi Verificare trebuie să fie anulat”, dar şi că îşi doreşte ca „până atunci România să facă parte din spaţiul Schengen”. Context în care Juncker a mai arătat că ţara noastră îndeplineşte criteriile necesare pentru aderarea la acest spaţiu.
Referindu-se şi el la anul 2019, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că unul dintre cele mai importante momente pe care România trebuie să se concentreze este cel al preluării Preşedinţiei rotative a UE, în primul semestru al acelui an. O ocazie majoră, susţine Iohannis, de care România trebuie să profite pentru a-şi spori gradul de implicare pe plan european, la cel mai înalt nivel.
Şeful statului a menţionat totodată şi aderarea la Zona Euro şi spaţiul Schengen, două obiective „majore” şi „legitime” ale României. „Sper că ele se vor materializa în viitorul apropiat”, a adăugat preşedintele Iohannis, în discursul rostit la Cotroceni, alături de Jean-Claude Juncker.

Vezi si

Aproape 17.000 de români s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore

16.862 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în România în ultimele 24 de ore, dintre care …