Monday , February 6 2023

Juncker, mesaj pentru Dăncilă: Reveniți la un discurs politic normal în România

Premierul Viorica Dăncilă e în vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu vicepreşedintele Frans Timmermans, responsabil cu statul de drept.
juncker-dancila-timmermans

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (…) Președintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat, pentru HotNews.ro, Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
„În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe justiție, președintele Juncker a subliniat că Comisia continuă să monitorizeze evoluțiile din țară și a insistat asupra faptului că este esențial să nu se renunțe la progresele înregistrate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CE.
Premierul român a fost primit şi de comisarii europeni pentru Buget şi Agricultură, precum şi de Corina Creţu, comisar pentru Politică Regională. Şi tot astăzi, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu diplomații din Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.
Scopul acestei vizite, anunţă echipa premierului, e intensificarea dialogului dintre Guvernul român şi instituțiile europene, în contextul preluării de către România, a președinției Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului viitor. Premierul român e însoţit la Bruxelles de ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb.

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …