Thursday , December 7 2023

Jihadiștii anunță decapitarea unui nou ostatic

SI

Organizația Statul Islamic (SI) a anunțat, miercuri, că l-a decapitat pe croatul răpit în Egipt, cu trei săptămâni în urmă, și a publicat, pe Twitter și pe site-uri jihadiste, o fotografie în care susține că ar fi cadavrul ostaticului, transmite AFP.
Angajat al unei companii franceze, croatul Tomislav Salopek, în vârstă de 31 de ani, a fost capturat pe 22 iulie de către indivizi înarmați pe o șosea, la 22 de kilometri sud-vest de capitala Cairo. Ramura egipteană a SI a amenințat, vineri, că îl va ucide în 48 de ore dacă autoritățile de la Cairo nu eliberează “femeile musulmane” încarcerate în Egipt.
Fotografia publicată, a cărei autenticitate încă nu a putut fi verificată, arată trupul decapitat al unui bărbat, iar alături se văd drapelul SI și un pumnal înfipte în nisip.
Jihadiștii din provincia Sinai, ramura egipteană a SI, și-au intensificat în ultimii doi ani atentatele ce au ca țintă predilectă soldații și polițiștii egipteni, susținând că doresc astfel să răzbune represiunea sângeroasă îndreptată împotriva partizanilor fostului președinte islamist Mohamed Morsi, înlăturat de la putere de armată în anul 2013 și condamnat în primă instanță la moarte, în luna mai.
Dar dacă decapitarea ostaticului croat se confirmă, ar fi pentru prima dată când jihadiștii din Egipt ucid un străin.
 

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …