Friday , February 3 2023

Iulian Matache, noua propunere a lui Ponta pentru functia de ministru al Transporturilor

matache

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, pe Twitter, ca il propune pe Iulian Matache pentru functia de ministru al transporturilor. “In baza deciziei BPN al PSD am decis sa-l propun pe dl Iulian Matache pentru functia de Ministru al Transporturilor! Ii urez succes”, a spus Ponta. In prezent, Iulian Matache este secretar de stat in Ministerul Transporturilor. De asemenea, este cel caruia ministrul demisionar Ioan Rus i-a delegat atributiile sale pana in momentul in care va fi numit un nou ministru.
Numele secretarului de stat a mai fost vehiculat, in iunie, in cadrul PSD, ca posibil inlocuitor al lui Ioan Rus. In cele din urma, PSD l-a propus pe Mihai Fifor, insa acesta a fost respins, la o luna de la nominalizare, de catre presedintele Klaus Iohannis.
Reamintim ca Iohannis a respins miercuri propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor, invocand faptul ca acesta “nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor”.
Iulian Matache (43 de ani) a terminat in 1996 Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri. Ulterior s-a specializat in managementul administratiei publice, frecventand mai multe cursuri de specialitate. In 2011 a obtinut si o diploma de licenta la Facultatea de Drept in cadrul Universitatii George Baritiu din Brasov, iar in 2011 a finalizat un program de master in Administratie Publica si Stiinte Europene la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti.
In perioada mai 2012- martie 2104 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. In perioada noiembrie 2009-mai 2012 a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul Consiliul Judetean Vrancea. In perioada ianuarie-noiembrie 2009 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. In perioada iunie 2006-ianuarie 2009 a condus directia tehnica din cadrul Consiliul Judeţean Vrancea. Din 1999 pana in 2006 a detinut diverse functii in cadrul Consiliului Judetean Vrancea, iar in perioada 1996-1999 a fost inginer in cadrul Administratiei de Drumuri si Poduri Vrancea.
HotNews

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …