Saturday , June 15 2024

Israelul indeamna 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza sa evacueze domiciliile. Bilantul victimelor a ajuns la 200

Gaza

Armata israeliana a indemnat 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza sa-si evacueze domiciliile, au declarat miercuri, la o zi dupa esecul unei initiative egiptene in vederea unui armistitiu, surse militare pentru AFP.
“Aproximativ 100.000 de persoane” au primit mesaje in vederea evacuarii domiciliului, potrivit acestor surse.
Locuitori din enclava palestiniana au declarat pentru AFP ca au primit apeluri telefonice si SMS-uri in acest sens din partea fortelor israeliene, care au promis o intensificare a ofensivei, soldate cu peste 200 de morti incepand de la 8 iulie.
Noi raiduri israeliene efectuate in Fasia Gaza in noaptea de marti spre miercuri s-au soldat cu moartea a trei persoane, au anuntat surse medicale, bilantul operatiunii israeliene ajungand astfel la 200 de morti, relateaza AFP.
Aviatia israeliana a bombardat, in noaptea de marti spre miercuri, locuintele mai multor oficiali ai miscarii islamiste Hamas in Fasia Gaza, in contextul in care miscarea respinge armistitiul, iar premierul israelian afirma ca tara sa va intensifica operatiunile militare in regiune, relateaza AFP.
Astfel, potrivit unor oficiali israelieni, avioane de lupta au atacat miercuri domiciliul unui oficial de rang inalt din cadrul Hamas, Mahmoud al-Zahar. In momentul bombardarii, in aceasta locuinta din orasul Gaza nu se afla nicio persoana, au anuntat surse din domeniul securitatii si martori, adaugand ca domiciliile alltor oficiali ai Hamas au fost atacate in cursul unor raiduri aeriene separate.
Potrivit unor martori, cel putin doua rachete au atins locuinta cu patru etaje a lui Mahmoud al-Zahar, cauzand pagube semnificative inclusiv intr-o moschee si in locuintele din apropiere.
Atacurile israeliene au vizat, de asemenea, locuinta din Gaza a lui Bassem Naim, un alt oficial de rang inalt al Hamas, si casele fostului ministru al Sanatatii Fathi Hammad si deputatului Ismail al-Ashqar. Noi raiduri israeliene in Fasia Gaza s-au soldat, in noaptea de marti spre miercuri, cu moartea a trei persoane. Astfel, bilantul ofensivei israeliene in aceasta zona a ajuns a 200 de morti.
Anterior, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca Israelul este nevoit sa extinda si sa intensifice operatiunile militare in Fasia Gaza. “O solutie diplomatica ar fi fost mai buna, iar noi am incercat sa adoptam aceasta optiune prin acceptarea propunerii de armistitiu facuta de Egipt“, a spus Netanyahu.
“Hamas nu ne-a lasat alta optiune decat sa extindem si sa intensificam campania militara“, a subliniat el.

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: