Friday , May 24 2024

Islamişti din Caucazul rus AMENINŢĂ cu atentate în timpul JO de la Soci: "Am pregătit un cadou pentru Putin şi pentru turişti"

islamisti

Islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate la Soci, în timpul Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă, care încep pe 7 februarie, într-o înregistrare video postată luni pe site-ul jihadist vdagestan.com.
“În ceea ce priveşte Jocurile Olimpice, am pregătit un cadou pentru tine şi pentru turişti, cu scopul de a răzbuna sângele musulman vărsat în întreaga lume”, afirmă – adresându-i-se preşedintelui rus Vladimir Putin – doi bărbaţi în vârstă de aproximativ 25 de ani, cu faţa acoperită, prezentaţi ca fiind autorii atentatelor sinucigaşe de la Volgograd, în sudul Rusiei, soldate cu 34 de morţi la sfârşitul lui decembrie.
Această înregistrare video de 49 de minute, intitulată “apelul lui Suleiman şi al lui Abdurahman înaintea operaţiunii de la Volgograd”, este prezentată ca fiind mesajul de adio al celor doi kamikaze.
Înregistrarea video prezintă imagini de la cele două atentate de la Volgograd, pregătirea unei bombe şi ataşarea dispozitivului la braţul unui kamikaze, legat de un detonator pe care îl ţine în mână.
Cei doi îndeamnă la “jihad nu doar în Caucaz, ci şi în marile oraşe din Rusia”, şi oferă asigurări că un mare număr de tineri sunt pregătiţi să comită atentate sinucigaşe ca cele de la Volgograd.
Site-ul vdagestan.com aparţine islamiştilor din Daghestan, una dintre cele mai instabile şi mai afectate de rebeliunea islamistă republici din Caucazul rus.
Securitatea este una dinre preocupările majore ale autorităţilor ruse în privinţa JO de la Soci.
“Sarcina noastră ca organizatori este să asigurăm securitatea participanţilor şi spectatorilor şi vom face totul în acest sens”, a declarat vineri Putin, într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune ruse şi străine.

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …