Thursday , February 9 2023

Ion Iliescu a fost dus de urgenta la spital. Ar putea fi operat la inima

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost dus de urgenta la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Potrivit informatiilor prezentate de televiziunile de stiri, fostul sef de stat ar suferi de pericardita hemoragica si ar urma sa fie supus unei interventii chirurgicale in zona inimii.

Pericardita hemoragica presupune ca in sacul din jurul inimii exista un lichid care contine si sange. Lichidul trebuie eliminat si exista mai multe proceduri prin care se poate face acest lucru. Chiar daca nu este o operatie direct pe inima, exista riscuri asociate interventiei, potrivit specialistilor citati de Digi24.

Ion Iliescu are 89 de ani, sufera de cardiopatie ischemica si el a suferit de-a lungul vremii mai multe interventii cardiace, avand 6 stenturi in zona inimii, informeaza Antena3.

Potrivit sursei citate, fostul presedinte s-a dus singur, cu masina personala, intai la Spitalul Elias. El merge lunar la control la Elias, insa in aceasta dimineata s-a plans de probleme respiratorii, asa echipa de la Elias a decis sa il trimita cu ambulanta catre CC Iliescu ca sa il monitorizeze mai departe.

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …