Sunday , January 29 2023

Iohannis: Un Guvern de dreapta, posibil aritmetic. Premierul il va da cine ma convinge ca are majoritatea in Parlament

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri seara primele concluzii dupa ce a discutat la Cotroceni cu majoritatea partidelor care au intrat in Parlament dupa alegerile de duminica.
iohannis

Iohannis le-a transmis marilor absenti, social-democratii, care au refuzat sa participe la discutii, ca “aceasta atitudine necooperanta este nesanatoasa”.
Mai mult, desi PSD a castigat detasat alegerile, seful statului a spus ca nu este exclusa varianta unui guvern rezultat in urma unei aliante a fortelor de dreapta, inclusiv cu ALDE.
Intrebat si ce va face cu legea care prevede majorarea salariilor in Educatie si Sanatate cu 15%, declarata miercuri constitutionala de CCR, Iohannis a anuntat ca o va promulga.
De asemenea, seful statului nu a exclus varianta Dacian Ciolos – premier, insa a atras atentia ca este nevoie intai de alte consultari politice, precizand ca o noua runda de discutii va avea loc saptamana viitoare, dupa ce noul Parlament va intra in functiune.
Totodata, presedintele a spus ca niciunul dintre partidele prezente la consultari miercuri nu a inaintat vreo propunere de premier. La observatia jurnalistilor ca Traian Basescu a spus ca l-a anuntat pe presedinte ca este cea mai buna varianta, Iohannis a raspuns scurt: “Daca gaseste o majoritate sa-l sustina…”
Nu in ultimul rand, seful statului a declarat ca, desi Constitutia ii da dreptul de a propune un premier altul decat cel propus de partide, va desemna “o persoana sustinuta de o coalitie care sa aiba majoritatea in Parlament”.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …