Iohannis, ultimatum pentru Ciolos: Nu voi nominaliza un premier independent. politic. Cred ca Ciolos ar face bine sa continue, dar sa isi declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze dupa alegeri

reportersite
29 septembrie 2016, 10:58

iohannis3Pesedintele Klaus Iohannis considera ca ar fi bine ca Dacian Ciolos sa isi continue proiectele dupa alegerile parlamentare, insa acest lucru se poate face doar daca isi anunta intentiile de viitor si isi declara adeziunea sau macar simpatia pentru partidul cu care doreste sa continue proiectele. Iohannis a subliniat ca, dupa alegerile parlamentare, nu va nominaliza „persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei”.

„Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare”, a afirmat Iohannis, intrebat daca Dacian Ciolos s-ar aputea apropia de PNL.

„Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiecte importante, daca acum isi declara intentiile de viitor. Mai devreme sau mai tarziu sigur va trebui sa declare cu cine vrea sa isi puna in practica aceste planuri”, a declarat Iohannis.

Presedintele a reiterat ca, dupa alegerile parlamentare, nu va nominaliza „persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei”.

„Atunci cand dl Ciolos considera ca trebuie sa imi spuna ca a luat o decizie sau ca vrea sa intre in vreun fel in aceasta campanie politica, va gasu cum sa ma anunte”, a adaugat Iohannis.

Iohannis a mai spus ca ar prefera ca Ciolos sa isi continue proiectele ca premier dupa alegeri, dar a conditionat eventuala nominalizare de declararea unei preferinte politice: „Sa isi declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor dupa alegerile parlamentare. Dacian Ciolos ar putea sa-si continue proiecte importante daca acum isi declara intentiile de viitor si ar trebui sa declare cu cine vrea sa le continue”.

HotNews