Thursday , September 29 2022
Breaking News

Iohannis: Școlile se redeschid pe 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate

De luni, 8 februarie, majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, după o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

„Ținem însă cont de situația din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte.

În consecință, în localitățile cu puține cazuri de Covid, scenariul verde, toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița.

În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală, clasa a 8-a și clasa a 12-a merg la școală, pentru a se pregăti de examene.

În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online.

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă”, a declarat președintele Iohannis.

În ceea ce privește stabilirea unor reguli pentru situațiile în care elevi sau cadre didactice se îmbolnăvesc, un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății va clarifica aceste aspecte:

„Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine.

În consecință, pregătiți copiii pentru școală!”, a precizat președintele. (O.S.)

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …

One comment

  1. Ati înnebunit cu toții? Cand Germania, Franta, Austria, etc., impun măsuri stricte de lockdown, Romania deschide scoli, restaurante, pârtii de schi. Sa pui in comun 38 elevi cu profesori care au contact cu alți zeci de elevi in aceiași zi, asta înseamnă sa nu gândești! Cat de greu e sa înțelegi ca noua tulpina e o noua pandemie?? In martie cel târziu o sa vedeți rezultatul… De ce nu lăsați online??