Tuesday , May 11 2021

Iohannis: Prima tranșă de vaccin – un milion de doze. 80% din personalul medical vrea să se vaccineze

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut joi o vizită la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, a transmis Administraţia Prezidenţială, după care a avut şi o declaraţie de presă privitoare la strategia de vaccinare, aprobată de CSAT.

Klaus Iohannis: „Astăzi, în cadrul ședinței CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează și foarte multe alte detalii despre vaccinare.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru public. Este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficiem de prima tranșă de vaccin, cu circa 1 milion de doze.

În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă, se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european.

Intenția de vaccinare în zona medicală este de circa 80%. Este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare.

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de vaccinare după vaccinare. Există un registru electronic confidențial unde sunt înregistrate toate vaccinurile.

Este nevoie de vaccinare în două tranșe, la un interval care va fi comunicat. Suntem bine pregătiți, așteptăm vaccinurile și personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății.

Abia aștept să vină vaccinul și să ne apucăm de reconstrucție, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia și să reajungem la normalitate”.

Vezi si

Testare rapidă anti-COVID în farmacii, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice …