Sunday , January 29 2023

Iohannis: Prima tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în primul trimestru din 2021. Vaccinarea în masă începe cel mai devreme în primăvară

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți seară într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, după ce s-a întâlnit cu reprezentanți ai sistemului de sănătate, că România va primit 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID.

“Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității totuși destul de redusă de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, în cel mai favorabil scenariu, prima tranșă de vaccinuri o vom primi în trimestrul întâi din 2021. De menționat că toate țările UE primesc simultan cotele de vaccin.

De asemenea, Iohannis a anunțat că primii vaccinați vor fi cei din sistemul medical și românii din grupele de risc, iar vaccinarea în masă va începe cel mai devreme în primăvară, pe măsură ce vin următoarele tranșe de vaccin.

”Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară”, a spus șeful statului.

“Situația epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradează rapid, iar populația este supusă unui risc major de infectare de SARS-CoV-2. România se confruntă la rândul ei cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului. În acest context, ne punem cu toții speranța în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficient, iar eforturile făcute la nivel internațional confirmă dorința tuturor de a avea acest vaccin. România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, atunci când acestea vor fi disponibile”, a spus Klaus Iohannis, la începutul conferinței.

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …