Iohannis pleaca in Israel, pe Ciolos il trimite la Bruxelles

reportersite
04 martie 2016, 8:01

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, de la Palatul Cotroceni, ca va incepe duminica o vizita de stat de sase zile in Israel si Palestina, perioada in care se va intalni atat cu lideri de la Ierusalim si Tel Aviv, cat si cu presedintele palestinian.

iohannis-ciolosSeful statului a motivat, astfel, de ce a fost nevoie sa-l delege pe premierul Dacian Ciolos pentru reprezentarea Romaniei la summitul UE-Turcia, precum si la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, la Bruxelles, luni, 7 martie.

„Scopul intalnirilor (de la Bruxelles – n.red.) este de a controla fluxul migrationist, in special pe ruta balcanica, de a evalua impactul misiunii NATO in Marea Egee si de a gasi cai pentru un mai bun control al fluxului migrator. (…) Este clar ca este nevoie de un control mult mai riguros al granitelor”, a declarat presedintele.

In continuare, acesta a explicat de ce a fost nevoie sa acorde mandatul premierului Dacian Ciolos.

„Incepand de duminica, voi face o vizita de stat in Israel si Palestina. Aceasta vizita de stat a fost stabilita deja de cateva luni de zile. Este evident ca nu poate fi contramandata si suntem in situatia foarte buna ca atat presedintele cat si premierul stiu foarte bine cum sa reprezinte Romania in cadrul unor reuniuni la Bruxelles.

Voi avea intalniri cu presedintele Israelului, cu premierul, cu speaker-ul Parlamentului. Voi avea cel putin o intalnire cu diaspora noastra din Israel. Si voi avea discutii foarte bune, care au scopul de a imbunatati relatia dintre Romania si Israel.

Voi face o vizita la Autoritatea din Palestina si voi avea o intalnire cu presedintele sau”, a mai spus Klaus Iohannis.