Wednesday , December 8 2021

Iohannis pe bicicleta, la marsul "Pedalăm pentru România”

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat, marţi, să pronunţe un termen legat de anunţarea deciziei sale privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar întrebat despre declaraţiile făcute luni de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora şeful statului a întârziat nepermis cu această decizie şi nu este exclusă suspendarea sa, Iohannis a spus: “Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”.
iohannis bicicleta

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat, marţi, marşului “Pedalăm pentru România” dedicat Centenarului Marii Uniri şi a însoţit coloana de biciclişti din Piaţa Palatului şi până la Arcul de Triumf.
Întrebat de jurnalişti despre decizia sa privind revocarea şefei DNA, în contextul în care spunea săptămâna trecută că încă citeşte motivarea Curţii Constituţionale, Iohannis a spus: “Astăzi, mai multe despre biciclete şi despre unitate. (…) Săptămâna trecută s-a încheiat cu bine”.
De asemenea, întrebat despre declaraţiile făcute luni de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora şeful statului a întârziat nepermis cu această decizie şi nu este exclusă suspendarea sa, Iohannis a spus: “Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
“Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis – n.r.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu <hai sa mai citim> este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale”, a declarat Liviu Dragnea.
El a spus că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în urmă cu o săptămână, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: ”Şi această săptămână este dedicată cititului”.
digi24.ro

Vezi si

Rafila: Testul COVID pentru intrarea în magazine trebuie introdus în baza de date națională

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern în care au fost …