Monday , January 30 2023

Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei. Nu vom ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că nu va exista un boicot din partea statului român la adresa Austriei, referindu-se la declarațiile lui Marcel Ciolacu, care anunțase că România își va folosi dreptul de veto împotriva Austriei, care își dorește președinția OSCE.

”Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva este exclus. Am auzit în ultimele zile nenumărate opinii, sfaturi, vă spun foarte clar că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităților publice. Nu așa se tratează astfel de probleme”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele s-a referit și la declarațiile făcute de primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care spusese, în plenul Parlamentului European, că România va ataca la Curtea Europeană de Justiției votul dat de Austria împotriva României, în Consiliului JAI de săptămâna trecută. Șeful statului a spus că ”există mulți sfătuitori publici care crează așteptări” legate de aderarea României la Schengen, în contextul desfășurării Consiliului European în aceste zile, la Bruxelles. ”Voi ridica chestiunea în plenul Consiliului, dar soluții practice se vor găsi în următorul Consiliu JAI, care va fi mai bine pregătit”. ”Vă rog să nu aștptați că astăzi sau mâine se va decide ceva în ceea ce privește aderarea”, a spus Președintele. „Nu este bine să avem astfel de așteptări”, a spus el, precizând că i s-a părut „ciudată” „vânătoarea de vinovați” pentru eșecul de la Consiliul JAI: „Vinovații nu se găsesc în România”.

 

Vezi si

Ministrul Rafila: Numărul cazurilor de gripă e în scădere. Epidemia s-ar putea sfârși în 2 săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză …

One comment

  1. Sigur ca sunt de acord cu domnul Presedinte KWJ, normal ca noi romanii sa fim umilitzi, jigniti, tratati ca europeni de mana a treia in aceasta Europa si cand ai argumentele necesare pentru a apara interesul economic nationala, sa fie aranjata pierderea a sute de milioane de euro din banii bugetului de stat sa adopti pozitia strutului.
    Si totodata sa dispui sau dai ordine ministrului justitiei Predoiu ca infractiunea de saboaj, atentat la economina nationala a Romaniei sa dispara din Codul Penal informand populatia ca intram in Spatiul Schengen, si cu asta sunt de acord.