Wednesday , August 10 2022

Iohannis, judecat pentru incompatibilitate INAINTE de alegerile prezidentiale

iohannis

Dosarul presedintelui PNL Klaus Iohannis in care acesta este acuzat de incompatibilitate de ANI urmeaza sa fie judecat luni.
Procesul lui Klaus Iohannis a fost astfel devansat pentru ziua de 27 octombrie, cu 6 zile inainte de alegerile prezidentiale.
Exista deci posibilitatea ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dea verdictul final in cazul primarului Sibiului inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, unde liderul ACL candideaza pentru cea mai inalta pozitie in stat, informeaza Realitatea Tv.
Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Alina Gorghiu, a spus ca nu este sigura ca luni se va da un verdict in acest dosar.
“Pozitia noastra este aceeasi: inca de la inceput am spus ca am prefera o solutionare rapida a dosarului, ca respectam absolut orice termen impus de instanta de judecata. Pentru rigurozitate, cred ca luni se va discuta doar cererea de preschimbare a termenului”, a declarat Gorghiu, intr-o interventie telefonica.
Initial, termenul in dosarul lui Klaus Iohannis era pe 18 noiembrie, la doua zile dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale, insa ANI a cerut devansarea procesului.
ICCJ a admis in principiu, pe 30 septembrie, recursul declarat de ANI la decizia Curtii de Apel Alba.
In prima instanta, Curtea de Apel Alba i-a dat castig de cauza lui Iohannis si a anulat raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea primarului Sibiului.

Vezi si

Victimele din Argeș au fost omorâte cu pietre de diferite mărimi și chinuite de seară până spre dimineață

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat, marți seară, după ce a …

One comment

  1. Ati intrat in panica…P S D -ul va face ca Iliescu cand l-a intors pe REGE de la aeroport ……ar fi pacat sa mai mergrm pe acelas drum pesedist pana la distrugere…..