Tuesday , September 26 2023

Klaus Iohannis își cere scuze pentru o informație transmisă greșit despre formula de calcul privind inchiderea scolilor

Administrația Prezidențială a transmis joi seară, printr-un comunicat, că președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de miercuri în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății. Este vorba despre o eroare la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, informația corectă este următoarea: „criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

În conferința de presă de miercuri, președintele făcea referire la „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile”, informație care a fost corectată astăzi prin comunicat.

„Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează Administrația Prezidențială.

Vezi si

DIICOT efectuează 260 de percheziţii în toată ţara, în mai multe dosare, majoritatea pentru trafic de droguri

 Polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT vor pune în executare marți peste 260 de mandate de …