Tuesday , May 17 2022

Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloș , președintele USR, să formeze guvernul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seară, în urma consultărilor avute cu liderii partidelor parlamentare, că îl desemnează pe președintele USR, Dacian Cioloș, să formeze un nou guvern.

De altfel, în urma consultărilor, nici PNL, nici PSD nu au avansat o propunere de prim-ministru, iar USR l-a propus pe Dacian Cioloș. UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor în fruntea unui guvern pentru 6 luni.

Acum ar trebui să urmeze negocieri pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină un eventual guvern propus și condus de Dacian Cioloș, iar echipa propusă să meargă în Parlament pentru a vedea dacă primește votul de învestitură.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR.
Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și nu certurile politice.
Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a anunțat președintele Iohannis.

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …