Wednesday , December 1 2021

Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloș , președintele USR, să formeze guvernul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seară, în urma consultărilor avute cu liderii partidelor parlamentare, că îl desemnează pe președintele USR, Dacian Cioloș, să formeze un nou guvern.

De altfel, în urma consultărilor, nici PNL, nici PSD nu au avansat o propunere de prim-ministru, iar USR l-a propus pe Dacian Cioloș. UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor în fruntea unui guvern pentru 6 luni.

Acum ar trebui să urmeze negocieri pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină un eventual guvern propus și condus de Dacian Cioloș, iar echipa propusă să meargă în Parlament pentru a vedea dacă primește votul de învestitură.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR.
Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și nu certurile politice.
Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a anunțat președintele Iohannis.

Vezi si

test, depistare, coronavirus, Obiectiv

1.141 de cazuri noi de COVID în România și 89 de decese

1.141 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de …