Monday , October 3 2022

Iohannis ii retrage decoratia lui Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Năstase va rămâne fără ordinul “Steaua României” după ce președintele Klaus Iohannis a decis să retragă decorațiilor persoanelor care au fost condamnate penal.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va retrage decorațiile oferite de Administrația Prezidențială tuturor persoanelor care au fost condamnate penal. Numele cel mai important de pe această listă este cel al fostului premier Adrian Năstase.

“Am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și care se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat această procedură și sper că va fi finalizată în foarte scurt timp”, a spus marți Klaus Iohannis, întrebat dacă îi va retrage decorația lui Adrian Năstase.

Anunțul făcut de Iohannis apare la puțin timp după un apel public a fost lansat în acest sens.
Fostul premier Adrian Năstase a fost decorat în 2002 cu ordinul Steaua României, iar recent a fost pe lista invitaților la Cotroceni la recepția oferită de Ziua Națională a României.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …