Friday , February 3 2023

Iohannis ii cere lui Ponta, in Parlament, sa faca pasul in spate: E normal sa ai un minimum de respect

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, in Parlamentul Romaniei, Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, in sedinta reunita a celor doua Camere, prilej cu care i-a cerut voalat prim-ministrului Victor Ponta sa faca pasul in spate.
Dupa prezentarea Strategiei Nationale de Aparare, aproximativ un sfert de ora, seful statului a amintit ca luni se implinesc sase luni de la preluarea mandatului de presedinte, precizand ca nu este multumit “de toate rezultatele, dar politic vorbind s-a gasit un minim numitor comun”.
In plus, despre votul prin corespondenta, Klaus Iohannis a afirmat ca, in ciuda angajamentul public, nu constata “o vointa politica reala a majoritatii de a promova un asemenea proiect”. De asemenea, presedintele a observat ca nici in privinta incuviintarii cererilor in Justitie lucrurile nu stau mai bine.
“Cand cer sa lasati justitia sa isi faca treaba, nu o fac in nume propriu si nici nu ma adresez unor persoane particulare. O fac in calitate de presedinte. In Romania puternica, a avea o functie nu este un privilegiu personal, ci o responsabilitate. Fiecare gest are consecinte politice si impact public. E normal sa ai un minimum de respect in politica si sa faci un pas in spate cand afectezi imaginea propriei tari”, a declarat Iohannis.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …