Iohannis, huiduit, apoi aplaudat la Iasi, de 24 ianuarie

reportersite
24 ianuarie 2020, 15:58

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, la Iași cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, un discurs în care a fost huiduit, dar și aplaudat. De asemenea, huiduieli s-au auzit și în timpul discursului premierului Ludovic Orban.

Câteva huiduieli s-au auzit înainte ca președintele Klaus Iohannis să-și înceapă discursul și a făcut o scurtă remarcă: „Văd că părerile sunt împărțite.”

Potrivit surselor Digi24.ro, cei care l-au huiduit pe șeful statului ar fi câțiva membri PSD Iași. De altfel, în momentul în care s-au auzit câteva huiduieli mai puternice, Varujan Vosganian și Paul Stănescu au coborât de pe scenă.

In Piata Unirii sunt reprezentanti ai miscarilor Impreuna pentru A8 si Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei, care au protestat in timpul ceremoniilor de aniversare a 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească. Aceștia au afișat bannere cu mesaje în care cereau construirea autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

Ieșenii au agitat mai multe bannere unde erau mesaje către clasa politică actuală :“Moldova nu vrea să fie periferia ignorantă a României”, “Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii…tot fără autostradă”, “Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii cum trăiesc în sărăcie”, “FACEŢI drumuri şi spitale, TAIAŢI pensiile speciale”, “Aţi intrat în horă, marcaţi banu’ pentru Moldova”, “Aţi venit la circ, vă dăm noi pâinea”, Centralismul sărăceşte Moldova”.

In general, mesajele de pe bannere fac referire la decalajul economic existent intre Iasi si Bucuresti, cu sublinierea faptului ca in Moldova nu ajung finantari guvernamentale suficiente, scrie ZdI.

Cateva persoane au intampinat cu huiduieli discursul lui Iohannis. „Vad ca parerile sunt impartite”, a reactionat imediat seful statului dupa ce a salutat multimea. Dupa cateva zeci de secunde, huiduielile s-au stins.

Un alt moment a fost atunci când președintele a spus că „românii vor vota din nou în acest an. „Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra, încă o dată și încă o dată, că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice.”

Pe de altă parte, aplauze puternice s-au auzit când Iohannis a adus în discuție problema autostrăzilor în Moldova: „Românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați.”

sursa foto: ziaruldeiasi.ro