Sunday , March 3 2024

Iohannis: Dacă Ponta nu vrea dezbaterea la Timişoara, putem la facultatea unde şi-a luat doctoratul

ponta-iohannis

Klaus Iohannis spune, referitor la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, că nu poate accepta o astfel de infatuare, că premierul confundă universitatea cu căminul cultural şi că dacă nu acceptă dezbaterea la Universitatea Timişoara pot merge la facultatea unde Ponta şi-a luat doctoratul.
Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă a convenit cu Victor Ponta să participe la o dezbatere şi de ce ar fi la Timişoara, şi nu la Cluj, Klaus Iohannis a afirmat că Ponta şi echipa acestuia au stabilit să fie patru dezbateri, fără să negocieze cu staff-ul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Iohannis a spus nu poate accepta ”o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat”.
“Ar fi foarte bine şi la Cluj. Candidatul Victor Ponta şi echipa lui s-au aşezat şi au spus: «Noi conducem ţara, ce naiba, stăm noi după sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei că trebuie să fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x şi y. Infatuare de prim-ministru… Nu aşa se face într-o democraţie, se negociază, nu e o harababură acolo, e o dezbatere în faţa naţiunii. Nu mi s-a părut just şi nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confundă universitatea cu căminul cultural la nivel domniei sale de doctorat… Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Drept, unde şi-a luat doctoratul. Sper să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o astfel de dezbatere”, a spus Iohannis.
El a afirmat că îşi imaginează o dezbatere pe o platformă publică, la care are acces absolut toată lumea, “indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc”.
“Să existe aceleaşi şanse”, a conchis Iohannis.
Victor Ponta l-a invitat pe Klaus Iohannis la emisiunile televizate la care va participa, luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3.
În replică, Iohannis a spus că ”este absolută nevoie ca această dezbatere să aibă loc undeva unde toată media are acces în mod egal, unde absolut toate condiţiile sunt de aşa natură că nu poate să fie bănuit un candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim”.
Iohannis i-a cerut lui Ponta să-şi mandateze echipa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului său “pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale”, apreciind că “singura variantă corectă” este o dezbatere organizată pe un teren neutru.
Într-un comunicat transmis marţi, Iohannis i-a cerut lui Ponta “să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă”, în care niciunul dintre candidaţi nu porneşte cu “un avantaj ilegitim”.
Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a lansat, marţi, o invitaţie către Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru a participa la o dezbatere publică în Aula Magna a universităţii, la o dată care va fi stabilită în cazul în care aceştia confirmă participarea.
Klaus Iohannis spunea că i s-ar părea “un lucru excepţional de bun ca această întâlnire planificată să aibă loc în Timişoara”, în timp ce Liviu Dragnea afirma că PSD nu va accepta.
“Poate ei vor să fie o dezbatere organizată şi moderată de un ofiţer acoperit, ca în 2009. Nu acceptăm lucrul ăsta”, spunea Dragnea.

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …

One comment

  1. De cand se face politica in Universitati,.O masa de oameni -studentii care sunt cam saraci cu duhul in ultimiii ani,primiii la copiat pe la Bac -au ajuns usor manipulabili.