Thursday , February 22 2024

Iohannis da unda verde Guvernului sa dea ordonante in vacanta parlamentara

guvern dancilaPotrivit articolului 1 din legea promulgata, “in temeiul art. 115 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, dar nu inainte de incheierea primei sesiuni ordinare a anului 2018, si pana la data de 31 august 2018, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice”.
De asemenea, legea mai arata ca Guvernul este abilitat sa emita ordonante simple, in perioada vacantei parlamentare, pentru domenii precum cel al finantelor publice si economiei, dezvoltare regionala, administratie publica si fonduri europene, sanatate, cercetare, afaceri interne, turism, transporturi, agricultura si dezvoltare rurala, administrarea patrimoniului de stat, dar si prorogarea sau modificarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege.
Ordonantele de urgenta se pot emite de catre Guvern doar daca Parlamentul se afla in sesiune ordinara sau extraordinara. In prezent, Parlamentul Romaniei se afla in sesiune extraordinara pana pe data de 19 iulie, perioada in care Guvernul poate emite Ordonante de urgenta.

Vezi si

Lidl retrage un sortiment de biscuiți care poate conține corpuri străine metalice

Compania de retail Lidl a notificat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cu …