Sunday , July 21 2024

Iohannis: Cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra coaliția în funcțiune

Președintele Klaus Iohannis crede că actuala coaliție de guvernare ar trebui să continue și după alegerile de la sfârșitul anului. Cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra coaliția guvernamentală în funcțiune, a declarat președintele. Alegerile prezidențiale și parlamentare organizate în trei săptămâni la rând îi vor avantaja pe oameni, a spus șeful statului. „Eu cred că va funcționa, de ce să nu funcționeze? E puțin neobișnuit, dar va fi avantajat omul de rând”, a declarat Iohannis. Potrivit președintelui, coaliția de guvernare ar trebui să continue și după alegerile din acest an. „Cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra coaliția guvernamentală în funcțiune pentru că dincolo de campania electorală țara trebuie să fie guvernată”, a explicat președintele.

Klaus Iohannis a comentat și scenariile privitoare la creșterile de taxe după alegeri.

„Nu sunt de acord cu aceste scenarii… Nu ne așteaptă creșteri mari de taxe, sigur deficitul va fi considerabil mai mare decât 3%, considerat optim”, a mai spus Iohannis care a spus și ce trebuie să facă viitorul guvern. „Guvernul care se va constitui va trebui să ia măsuri pentru a crește colectarea, pentru că asta-i marea problemă la noi. Guvernele românești nu ar reușit să crească colectarea”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul NATO de la Washington. Evenimentul a început marți și se va încheia joi. În cadrul reuniunii se vor adopta decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina. (Mediafax)

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …