Wednesday , February 8 2023

Iohannis anunta ca va promulga legea majorarilor salariale in Educatie si Sanatate

bani-portofel

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca va promulga legea care majoreaza salariile din Educatie si Sanatate cu 15%, dupa ce magistratii CCR au decis ca este constitutionala.
Iohannis avea posibilitatea sa o intoarca in Parlament, insa o singura data. Intrebat, in cadrul declaratiilor de presa de dupa consultarile cu partidele, ce va face, presedintele a raspuns scurt: “O voi promulga”.
Reamintim ca legea care majoreaza salariile din Educatie si Sanatate a fost contestata la CCR atat de Guvern, dar si de catre PNL. CCR a cumulat cele doua sesizari, pentru ca motivarile au fost similare.
Guvernul a acuzat ca modificarile aduse OUG 20, referitoare la cresterea lefurilor in cele doua domenii, s-au facut in Parlament intr-o abordare populista, electorala, fara o analiza si fara o dezbatere solida.
Mai mult, premierul Dacian Ciolos avertiza in noiembrie ca daca va intra in vigoare legea “risca din nou sa puna orice guvern va veni in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare”, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public.
Dacian Ciolos a subliniat atunci si ca, la dezbaterile din comisii, fiind intrebat de secretarul de stat de la Ministerul Muncii daca s-a facut o analiza de impact, presedintele Comisiei de Munca “a raspuns ca da si ca impactul este devastator”.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a contrat atunci pozitia Guvernului Ciolos, sustinand ca sunt bani si promitand sindicalistilor ca majorarile vor fi facute. Miercuri, dupa anuntul venit de la CCR, Dragnea s-a aratat bucuros si i-a cerut lui Iohannis sa o promulge cat mai repede astfel incat majorarile sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …